تاريخ انتشار : 1399/06/10 - 13:46
كد :7
نحوه ساخت تانکر فلزی
اولین مرحله ساخت انواع تانکر اعم از آب، بنزین، هوایی و زمینی نقشه محصول می باشد. مهندسین برای این امر طی فرآیندی استاندارد اقدام به طراحی، مدل سازی و در نهایت ایجاد نقشه مخزن می کنند. روش ساخت تانکر آب براساس نوع جنس مخزن متفاوت است.
پیشرفت علم در تانکرسازی هم در صنعت تاثیر خود را نشان داده است و امروزه روش تانکرسازی سنتی دیگر جوابگوی نیازهای بازار نیست و صنعتگران تانکرسازی باید به دنبال نوسازی دستگاههای خود جهت تولید تانکرهای مقاوم تر و بروزتر و مدرنتری باشند .با نوسازی دستگاههای تانکرسازی در زمینه جوشکاری ،قالب گیری و برش قطعات شاهد تغییرات شگرف در محصول نهایی خواهید بود.
انواع تانکر فلزی
انواع تانکر فلزی و انواع مخزن فلزی از لحاظ جنس به چند نوع تانکر فلزی تقسیم بندی می شوند که عبارتند از تانکر فلزی فولادی،تانکر فلزی آهنی و تانکر فلزی گالوانیزه می باشد. در هر نوع روش ساخت تانکر فلزی مهم ترین نکته متریال مورد استفاده می باشد. بهترین متریال مورد استفاده در ساخت تانکر فلزی ورق است. ساخت مخزن فلزی نیازمند ابزارآلات مخصوص به خود می باشد. برای ساخت تانکر آب فلزی به جوشکاری، قالب گیری و برش قطعات نیاز است. جوشکاری فولادهای گالوانیزه به روشهایی مشابه فولادهای بدون پوشش اجرا می شود. با توجه به مقاومتی که مدنظر است نوع جوشکاری تغییر خواهد کرد. در انواع جوش آمپر جوش، جوش تخت سرازیری و یا سربالایی متغیر است. روش ساخت تانکر آب گالوانیزه در محل یا در گارگاه قابل اجرا می باشد.
ساخت تانکر فلزی گالوانیزه
در صورت وارد نمودن گرمای زیاد به سطح ورق ممکن است حفره هایی رو سطح ورق پدیدار گردد از طرفی کیفیت جوش کاهش یافته انرژی نیز اتلاف می گردد. به همین دلیل سرعت و دمای وارده از نظر فنی بسیار اهمیت دارد. برای جوشکاری فولاد گالوانیزه بالاخص ورق های گالوانیزه که دارای سطحی نسبتا نازک تر نسبت به سایر قطعات فولادی هستند باید از الکترودهایی با سرعت بالا استفاده نمود.
نحوه جوشکاری مخازن گالوانیزه
از طرفی باید دقت نمود که جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی نیازمند دستگاه و مهارت فنی شخص جوشکار می باشد بخشی از کیفیت جوش نیز وابسته به دستگاه مورد استفاده حین عملیات جوشکاری قطعات فولادی می باشد به خصوص زمانی که جوشکاری به واسطه گاز آرگان صورت می گیرد. برخی تجهیزات این امکان را می دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.
ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه
بهتر است سرعت جوش بالا و تعداد قوس معقولانه انتخاب گردد. اصولا جوشکاری روی ورق های نازک نسبت به سایر محصولات فولادی سخت است بر همین اساس برای داشتن درز یا نقطه جوشی با کیفیت مطلوب باید تمامی اصول و ضوابط با دقت رعایت گردد. اغلب این گونه توصیه می گردد که در انتخاب نوع الکترود وسواس گونه رفتار شود چرا که الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری با گاز آرگان باید دارای سایز متوسط باشند. حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود ۲٫۵ میلی متر و جریان نیز مابین ۱۰ الی ۲۰۰ آمپر در نظر گرفته می شود. هر چه سرعت کار بالاتر باشد متقابلا کیفیت نقطه جوش نیز مطلوب تر خواهد بود.
جوشکاری مخازن گالوانیزه
ابزارها و دستگاه های متعددی برای جوشکاری فولاد گالوانیزه در بازار یافت می شود اما هر چه از میزان ضخامت ورق یا محصول فولادی کاسته شود به نسبت در انتخاب ابزار آلات جوشکاری نیز با محدودیت مواجه می شویم به گونه ای که برای جوشکاری ورق گالوانیزه نازک تعداد محدودتری از ابزار آلات در دسترس است. این ضخامت با قیمت روز ورق گالوانیزه نیز ارتباط تنگاتنگی دارد.
انتخاب دستگاه جوشکاری ورق گالوانیزه
یکی دیگر از راهکارهای مفید برای مهار دمای ورق گالوانیزه حین جوشکاری، بالا بردن سرعت انجام کار است. انتخاب نوع دستگاه جوشکاری و نوع الکترود در این زمینه میتواند مؤثر باشد. یکی از روشهایی که برای حفظ کیفیت ورق گالوانیزه حین جوشکاری استفاده میشود، جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی است که البته به مهارت بالا و دستگاههای حرفهای نیاز دارد. معمولاً استفاده از دستگاههای نیمه اتوماتیک محصول نهایی خوبی را عرضه میکنند. ضخامت درز جوش نیز در کیفیت جوشکاری ورق گالوانیزه مهم است. معمولاً این ضخامت را 2.5 میلیمتر در نظر میگیرند.
جوشکاری ورق سیاه
نوع دیگری از فولاد نورد گرم ورق سیاه است که در دو نوع معمولی و صنعتی به بازار عرضه میشود. ورق سیاه معمولی بیشتر برای کارهای ساختمانی و ورق سیاه صنعتی برای سدسازی و... کاربرد دارند. به همین دلیل قیمت ورق آهن در هر دو نوع متفاوت است. تفاوت این ورقها با سایر ورقهای گالوانیزه در دمایی است که در آن تولید میشوند. به طوریکه ورق سیاه در کورههای با حرارت بسیار بالاتری داغ میشود و در نهایت نیز ضخامت کمتری نسبت به ورقهای گالوانیزه دیگر دارد. این فلزات به دلیل درصد پایین کربن، شکل پذیری خوبی نیز دارند.