تاريخ انتشار : 1402/09/01 - 15:01
كد :67
چرا مخازن آب در ارتفاع بالا نصب می شوند؟
چرا مخازن آب در ارتفاع بالا نصب می شوند؟
احتمالا همه شما در مناطق مختلف و در سطح شهر خود مخازن فلزی را که در ارتفاعات بالا نصب شده اند مشاهده کرده اید. این مخازن که با نام مخزن هوایی، تانکر هوایی، منبع هوایی و یا برج ذخیره نیز شناخته می شوند. مخازن هوایی با استفاده از پایه های نگهدارنده که از فولاد مقاوم و مستحکم ساخته شده اند در ار تفاعات نصب می شوند که استفاده از این مخازن مزیت ها و ویژگی های فراوانی را به همراه دارد که ما در این مقاله می خواهید دلیل نصب این مخازن را در ارتفاعات بیان کنیم. تا شما بتوانید بهترین مخزن ذخیره سازی و نگهداری آب را در بین انواع مخازن ذخیره آب انتخاب و تهیه کنید. شرکت های تانکر سازی انواع مخازن آب را با متریال و مواد اولیه متفاوت طراحی و تولید می کنند. که این منجر به این شده است که انتخاب مخزن آب مناسب برای افراد سخت و دشوار باشد.

ارتفاع منبع آب هوایی
معمولا مخازن ذخیره آب در ارتفاعات مانند پشت بام ها و یا بر روی برجک و یا پایه های نگهدانده در ارتفاع نصب می شوند. تانکر آب یکی از تجهیزات ضروری در ساختمان های مختلف به شمار می آیند. عواملی مانند قانون ملی ساختمان، افت فشار آب شهری، قطعی آب شهری، ضعف زیر ساخت های آبرسانی سبب شده است که امروزه در بیشتر ساختمان ها و مناطق از مخزن آب برای جبران افت فشار آب و کمبود آب استفاده شود.
یکی از دلایل که چرا مخازن آب را در ارتفاعات قرار میدهند؟ جبران افت فشار آب شهری بدون نیاز به صرف هزینه های اضافی برای تهیه پمپ آب و برق می باشد.
ارتفاع مخزن آب با توجه به فشار مورد نیاز شما و حجم آبی که در طول روز مورد استفاده افراد قرار می گیرد تعیین می شود هر چه ارتفاع منبع آب هوایی بیشتر باشد فشار آب نیز به همان میزان افزایش پیدا می کند. مخازن هوایی در ارتفاعات مختلف 3 متری الی 70 متری قابل نصب می باشند. بنابراین ارتفاع پایه های نگهدارنده مخزن هوایی با توجه به فشار آب مورد نیاز و تعداد پایه های تانکر هوایی با توجه به ظرفیت و حجم مخزن هوایی مشخص می شود. ساخت پایه تانکر آب هوایی با استفاه از فولاد های مقاوم و بادوام که از استقاومت بالایی برخوردار می باشند، انجام می شود تا مخزن بدون نگرانی در ارتفاعات نصب شود.
دلیل نصب مخازن آب در ارتفاع بالا چیست
مخازن آب امروزه داریا تنوع بالایی می باشند که یکی از پرکاربردترین آن ها مخازن فلزی می باشند از آنجایی که مخازن فلزی دارای ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی هستند نحوه نصب و استفاده این مخازن نیز بستگی به نوع کاربری مخزن و حجم مورد نیاز آب و تعداد طبقات ساختمان ها بستگی دارد. مقاومت بالای مخازن فلزی در برابر عوامل محیطی مانند اشعه uv خورشید و همچنین عدم تغییر رنگ، طعم و بوی آب آشامیدنی باعث شده است که این مخازن مورد توجه افراد قرار گیرند. و به یک انتخاب ایده ال برای ذخیره سازی و نگهداری آب شرب برای طولانی مدت تبدیل شوند.
یکی از دلایلی که بتعث نصب مخزن آب در ارتفاعات می باشد جبران فشار اب مورد نیاز می باشد که با این کار می توان فشار مورد نیاز را بدون استفاده از پمپ آب و برق ایجاد نمود.
دلیل دیگر که منجر به نصب مخزن آب هوایی در ارتفاعات شده است این است که با نصب مخزن آب در طبقات همکف و منفی جهت آبرسانی به واحد های ساختمانی نیاز دائم به پمپ آب و مصرف بیش از حد برق می باشد و افزایش هزینه های گزاف به منظور خرید پمپ آب و هزینه ماهانه برق بر روی قبض برق راه به همراه دارد. بسیاری از افراد برای کاهش این هزینه ها و آبرسانی بهتر آب با فشار مناسب در بین طبقات نصب مخزن آب را در پشت بام ها و یا در ارتفاعات ترجیح می دهند.
همان طور که گفته شد افت فشار آب در ساختمان ها با نصب مخزن در ارتفاعات جبران می شود اما اگر مخزن در همکف و یا طبقه منفی ساختمان نصب شود بریا رساندن آب به طبقات نیاز به پمپ آب قوی می باشد که در این صورت در زمان قطع شدن برق جریان آب نیز قطع می ود و طبقات بالا دسترسی به اب نخواهند داشت. اما با نصب مخزن در ارتفاعات این مشکل به کلی حل می شود حتی در زمان قطع شدن برق طبقات مختلف دسترسی به آب خواهند داشت. زیرا با نصب مخزن در ارتفاعات آب بدون نیاز به پمپ آب و تنها انتقال به وسیله نیروی جاذبه یا همان فشار ثقلی در لوله ها جریان پیدا می کند و هیچ نیازی به مصرف برق نمی باشد.
دلیل دیگر که منجر به نصب مخزن آب در ارتفاعات می شود این است چهره ساختمان ها حفظ می شود. و دیگر نگرانی و دغدغه ای بابت محدودیت فضا برای نصب مخزن آب نداشته باشید.
به نظر شما دلیل نصب مخازن آب در ارتفاع بالا چیست
نتیجه گیری
حالا در جواب این سوال که چرا مخازن آبرسانی به یک شهر را در بالاترین نقطه شهر قرار می دهند باید گفت به طور کلی برای انتقال آب و جبران کمبود آب و فشار اب به تجهیزاتی مانند مخزن آب نیاز می باشد حالا اگر مخزن آب در ارتفاعات نصب شود دیگر نیاز به استفاده از پمپ آب و مصرف برق نمی باشد تا آب به طبقات مختلف ساختمان برسد که این منجر به صرفه جویی در هزینه ها و مصرف برق می شود. بهتر است بدانید که با توجه به نیروی جاذبه زمین هر 10 متر ارتفاع 1 بار فشار ایجاد می کند. یعنی با قرار دادن مخزن در ارتفاعات 10 الی 15 متری فشار مورد نیاز تامین می شود.