گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/12/09 - 12:57
كد :58

متریال ساخت مخازن

مخازن مختلف فلزی را می توان با متریال های گوناگونی طراحی و تولید کرد که نسبت به کاربرد های آن ها متفاوت می باشد

مخزن سازی | تانکر سازی

بهترین گزینه برای نگهداری و حمل انواع مایعات مخزن فلزی است. این دستگاه بسته به عواملی مانند نیاز و سفارش مشتری و همچنین نوع مایعی که قرار است در آن ذخیره یا حمل شود در ابعاد، مواد و مدل های مختلف طراحی و ساخته می شود. در ادامه این مقاله به انواع مخازن و مصالح ساخت آنها پرداخته می شود.

مخازن حمل سوخت

سوخت های مهمی مانند بنزین،گازوئیل از جمله موادی هستند که به دلیل اشتعال پذیری باید با مخازن مخصوص سوخت حمل و جابجا شوند. بدنه این مخازن عموماً از ورق فولادی به ضخامت سه میلی متر و عدسی آن ها از همان ماده و به ضخامت چهار میلی متر ساخته شده است. فرآیند ساخت مخازن سوخت بدین صورت است که ابتدا ورق های فولادی در ابعاد معین بریده و خم می شوند و در نهایت در کنار یکدیگر قرار گرفته و جوش داده می شوند. این مخازن از سه خروجی تشکیل شده است که هدف آنها بهبود فرآیند سوخت گیری و تخلیه است.

 

متریال ساخت مخازن

مخازن حمل قیر

قیر یک ماده چسبناک و حساس به دما است، بنابراین باید در محفظه های مخصوص حمل شود. در گذشته این مواد با استفاده از مخازن تک جداره حمل می شد که مشکلاتی از جمله آلودگی محیط زیست، اتلاف زمان تخلیه و مصرف انرژی برای گرم شدن مجدد را به همراه داشت. دمای قیر در مخازن تک جداره به سرعت کاهش می یابد و باعث جامد شدن آن می شود و باید دوباره گرم می شود که کیفیت قیر را به شدت کاهش می دهد. در حال حاضر حمل این مواد با چنین مخازنی ممنوع است و به همین دلیل دیگر چنین مشکلاتی وجود ندارد. مخازن که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند دو جداره هستند و فضای خالی بین آن ها با پشم سنگ پر شده است. این نوع عایق باعث می شود دمای قیر حدود یک هفته ثابت بماند. این مخازن همچنین می توانند مجهز به سیستم گرمایشی باشند تا به محض سرد شدن قیر دوباره به دمای مطلوب برسند. دیواره اول تانکر های حمل قیر از ورق فولادی می باشد. این دیوار با پشم سنگ پوشانده شده و در نهایت دیوار دوم - که معمولاً از ورق فلز گالوانیزه است - روی آن کار می شود.

مخازن ذخیره اسید

موادی مانند اسید سولفوریک و اسید فسفریک از جمله عناصری هستند که در حمل و نقل و نگهداری آنها به توجه ویژه ای نیاز دارند. این اسیدها در صنعت کاربرد فراوانی دارند و حمل و نقل آنها به دلیل ویژگی هایی مانند خواص خورندگی کار آسانی نیست. از طرفی کوچکترین خطا در این زمینه مشکلات جدی و زیانباری را برای انسان و محیط اطراف او به همراه خواهد داشت. ترکیب این مواد با آب به راحتی ماده ای انفجاری با شدت تخریب بالا ایجاد می کند. بنابراین حمل و نقل و نگهداری این اسیدها باید با استفاده از مخازن مخصوص حمل اسیدها انجام شود.
بسته به غلظت اسید، این مخازن می توانند از فولاد یا ورق فولادی مقاوم در برابر اسید (316 ورق فولادی) ساخته شوند. ضخامت ورق به کار رفته در ساخت بدنه و عدسی این مخازن 5 میلی متر است و ظرفیت آن ها با توجه به چگالی اسید متفاوت است. همچنین باید در نظر داشت که قیمت ورق فولادی 316 نسبتاً گرانتر از فولاد است. بنابراین هزینه اولیه مخازن فولادی بسیار گرانتر از مخازن فولادی خواهد بود.

مخازن پمپ بنزین

این مخازن معمولاً از فولاد کربنی یا فولاد ضد زنگ با ضخامت 6 میلی متر ساخته می شوند و ظرفیت آنها در حدود 45000 لیتر است. مخازن پمپ بنزین در زیر زمین و روی زیربنای بتنی قرار می گیرند و روی آن پوشانده می شوند تا از استحکام و مقاومت کافی در برابر حوادث غیرمنتظره محیطی برخوردار باشند. این مخازن را می توان از ورق فلز گالوانیزه نیز ساخت.

انواع مخازن نگهداری ورق استیل

صنایع غذایی، آشامیدنی، دارویی و شیمیایی از مخازن فولادی ( استیل ) برای نگهداری و حمل و نقل محصولات خود استفاده می کنند. مواد تولیدی این صنایع عموماً بسیار حساس بوده و مستقیماً با بدنه مخازن در تماس هستند. بنابراین نوع مخازن باید دارای الزاماتی مانند بهداشت و همچنین نظافت و شستشوی منظم باشد تا احتمال خطرات و آسیب های خاص از بین برود. این مخازن به طور کلی از فولاد ضد زنگ و در واحد تولیدی طراحی و ساخته می شوند.