گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/12/06 - 17:30
كد :57

استاندارد مخزن هوایی

استاندارد مخزن هوایی از جمله استاندارد هایی می باشد که در طراحی و تولید این محصول باید توسط طراحان و سازندگان رعایت شود تا محصولی مناسب تولید و عرضه گردد.

مخزن سازی | تانکر سازی 

مخزن هوایی یکی از انواع مخازن است که معمولا در جهت نگه داری، ذخیره سازی و انتقال آب در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این نوع مخزن برای شما مزیت های فراوانی دارد. یکی از مهمترین مزیت های آن عدم نیاز به پمپ آب می باشد زیرا این نوع از مخازن در ارتفاعات قرار می گیرند. مخزن هوایی در اشکال، ابعاد و ظرفیت های مختلفی طراحی و تولید می شود. مخزن هوایی از طراحی ساده ای برخوردار می باشد و از فوندانسیون، پایه و بدنه تشکیل شده است. یکی از عواملی که در تقسیم بندی مخزن هوایی نقش مهمی دارد جنس بدنه آن است این مخزن با جنس های گوناگونی همچون فلز، پلاستیک، بتن و چوب ساخته می شود. و همچنین دارای ظرفیت های بین 1000 تا 500000 لیتر طبق استاندارد می باشد. این محصول در ظرفیت های مد نظر مشتریان نیز قابل ساخت و طراحی می باشند.   

استاندارد مخزن هوایی

استاندارد های مهم مخزن هوایی

جنس بدنه مخازن هوایی

مخزن هوایی با جنس های متفاوتی مانند پلاستیک، بتن، چوب و فلز ساخته می شوند. مخزن هوایی دارای یک مخزن اصلی می باشند که وظیفه نگه داری و ذخیره مایعات را برعهده دارد. تولید این مخزن با توجه به استاندارد ASEM انجام می شود. فولاد، استیل و ورق های ضد زنگ گالوانیزه از پرکاربرد ترین مواد برای تولید این مخزن به شمار می آیند. مخازن هوایی غالبا از ورق های فولاد ST37 ساخته می شوند و برای پوشش سطح آن از رنگ اپوکسی و صنعتی استفاده می کنند. استفاده از ورق های گالوانیزه در تولید مخزن هوایی استاندارد نمی باشد. اما به جهت عمر طولانی و قیمت مناسب برخی از تولید کنندگان از آن بهره می برند. از استیل با کلاس های 304 و 316 برای تولید مخزن هوایی برای پروژه های خاص استفاده می کنند. 

پایه و یا استراکچر مخزن هوایی

مخزن های هوایی بر روی پایه و فوندانسیون نصب می شوند پایه ها باید از توانایی حمل وزن بدنه و مواد داخل آن برخوردار باشد. همچنین مخزن هوایی باید تحمل نیرو های خارجی که از عوامل محیطی به بدنه و پایه مخزن هوایی وارد می شود را داشته باشند. پایه های مخزن هوایی در انواع متریال مختلف همچون قوطی، تیر آهن، نبشی،ناودانی و لوله صنعتی تولید می شود. 

فوندانسیون مخزن هوایی 

یکی از مهمترین قسمت های قرار گیری پایه مخزن هوایی بر روی زمین ایجاد و طراحی یک فوندانسیون می باشد. فوندانسیون موجب می شود تا بار و فشار سازه به زمین انتقال پیدا کند و سازه در حالت تعادل قرار گیرد. فوندانسیون ها به دو صورت انجام می شوند مانند concrete که به فوندانسیون بتنی گفته می شود. و pile supported که به فوندانسیون های استراکچر می گویند. که برای نصب مخزن هوایی معمولا از فوندانسیون بتنی استفاده می شود که خود این نوع فوندانسیون به صورتadvantagesT، disadvantages  و application  انجام می شود. 

طراحی بدنه مخزن هوایی

طراحی بدنه کلیه مخازن هوایی بر اساس نوع کاربری و نوع مواد داخل آن تعیین می شود. استاندارد تولید بدنه مخزن هوایی با توجه به asme sec vlll div است که استاندارد مخزن هوایی تحت فشار می باشد.  ضخامت بدنه مخزن هوایی مطابق با فرمول موجود در استاندارد مشخص می شود و در نهایت بدنه خارجی مخزن هوایی را با استفاده از رنگ صنعتی و اپوکسی پوشش می دهند. مخزن هایی با اشکال کروی از رایج ترین و متداول ترین انواع مخازن هوایی می باشند.