تاريخ انتشار : 1399/03/27 - 16:44
كد :4
مخازن فلزی پالایشگاهی
یکی از مهمترین مسائل در زمینه صنایع استخراج و پالایش نفت و مشتقات آن ذخیره سازی این مواد پس از خالص سازی و آماده برای مصرف می باشد .
موادی که خوراک بسیاری از پالایشگاه ها و پتروشیمی ها را تامین می کنند پس از تولید بلافاصله مورد استفاده قرار نمی گیرند. ذخیره درست و بی خطر این مواد یکی از مهمترین موارد صنایع نفت و پتروشیمی و پالایشگاه می باشد. ذخیره ی این مواد خطرناک معمولا در انواع مخازن فلزی پالایشگاهی ذخیره و نگهداری می شوند.
تولید نفت در تمام حالتهای مختلف آن نیاز به انواع و اندازه مخزن و تانکرمختلف در مراحل مختلف دارد. نفت خام نوعی ماده طبیعی است.این ماده است که بعداً به سایر سوخت ها و فرآورده های نفتی که روزانهاز آن استفاده می کنیم در سراسر جهان ، مانند بنزین ، پارافین و دیزل ،تصفیه می شود.
مطالب مرتبط : تانکر سازی | مخزن سازی
کاربرد های مخزن های پالایشگاهی
- ذخیره مواد اولیه نفت و مشتقات نفت و بنزین به صورت ایمن
- ذخیره و انجام فرایند میانی و یا نهایی بر روی مواد واسطه تولید شده درفرآیندهای قبلی
- ذخیره فرآورده ها
- ذخیره مواد برای بارگیری و پخش
- همسان نمودن کیفیت محصول
ویژگی مخازن پالایشگاهی
طراحی و ساخت مخازن پالایشگاهی تحت فشار براساس پارامترهای مختلف فنی از قبیل فشار عملیاتی، درجه حرارت عملیاتی، نوع فولاد مصرفی، اندازه، امکانات کارگاهی، اثرات محیطی و عوامل جوی نظیر باد و زلزله، عمر مفید، مقاومت در برابر خوردگی به گونه ای که در ذیل شرح میشود، طراحی میگردد.
فشار مخازن با توجه به استانداردهای طراحی مخازن تحت فشار از جمله استانداردهای ASME و BS با ضخامت، تنش مجاز مواد اولیه و امکانات جوشکاری مرتبط بوده که استفاده از منابع و نرم افرارهای موجود محاسبات اولیه طراحی صورت میگیرد.. درجه حرارت طراحی همچون فشار طراحی دارای اهمیت خاص بوده و تاثیر مستقیم با تنش مجاز بدنه و ضخامت پیشنهادی برای مخزن دارد.