تاريخ انتشار : 1401/08/01 - 16:03
كد :31
طراحی مخزن هوایی
در این مقاله به روش طراحی مخزن هوایی، کاربرد ها و روش کار انواع مخازن هوایی می پردازیم.
مخزن هوایی به نوعی خاص از مخازن گفته می شود که بر روی پایه های بلندی از سطح زمین قرار می گیرد، جنس این پایه ها را از نبشی و لوله می سازند که گاهی برای جریان آب استفاده می شوند.
این نوع مخازن به دلیل استفاده از فلزات و روش بهداشتی در ساخت علاوه بر نگهداری انواع مایعات، به عنوان منبع خوبی برای ذخیره و نگهداری آب سالم آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرد.
ظرفیت این مخازن را از 2000 لیتر الی 500000 لیتر انتخاب کرده و برای پایه ها از 5 متر الی 50 متر استفاده می شود.
معمولا برای این مخازن درب و پوششی محافظ ساخته می شود تا از ورود انواع آلودگی ها و گرد و غبار به درون آن جلوگیری شود.
مطالب مرتبط : تانکر سازی | مخزن سازی

تقسیم بندی مخازن هوایی براساس جنس
مخازن هوایی بتنی، مخازن هوایی فلزی، مخازن هوایی پلاستیکی، مخازن هوایی چوبی
تقسیم بندی مخازن هوایی براساس شکل
مخازن هوایی کروی، مخازن هوایی استوانه ای، مخازن هوایی مکعبی
دلایل استفاده از فلز در ساخت مخزن هوایی
فلز دارای مقاومت بالا در برابر ضربه های سخت، حرارت بالا و آتش سوزی می باشد و به همین دلیل به راحتی دچار تعییر شکل نمی شود.
در صورت ساخت انواع مخزن هوایی از جنس فلز با رعایت اصول بهداشتی، دارای خاصیت ضد زنگ و ضد جلبک و آنتی باکتریال بوده و در نتیجه به عنوان منابع خوبی برای ذخیره و نگهداری آب به شمار می روند.
کاربرد مخزن هوایی فلزی
انواع مخازن هوایی به دلیل داشتن ویژگی های ضد زنگ و ضد جلبک به عنوان منابع خوبی برای ذخیره و نگهداری آب در مصارف زیر مورد استفاده قرار می گیرند.
آب آشامیدنی، ساختمان های تجاری و تفریحی، منازل مسکونی، آبیاری کشاورزی، ساختمان های اداری و...
روش کارکرد مخزن هوایی
این نوع مخازن برای کارکرد خود به فشار آب نیاز دارند و به همین دلیل آن ها را بر روی پایه های بلندی می سازن و هر چه این پایه ها بلند تر باشند، سرعت جریان آب به سمت منازل، زمین های کشاورزی یا غیره بیشتر خواهد بود.
طراحی مخزن هوایی فلزی
در ابتدا مهندسین و متخصصین با توجه به نیاز مصرف کننده به نوع خاص مخزن هوایی با استفاده از نرم افزار های جدید و به روز، به طراحی اولیه مخزن هوایی اقدام می کنند.
در این مرحله، علاوه بر طراحی اولیه به شرح مواردی مانند شکل مخزن هوایی، جنس مخزن مناسب برای ساخت، نوع جوشکاری و درجه حرارت لازم برای کار می پردازند.
در ادامه این اطلاعات را در اختیار کارخانه قرار می دهند. در کارخانه با توجه به موارد مشخص شده، فلز مناسب را در اندازه های دقیق طبق دستور اولیه برش می دهند، در این مرحله باید به ضخامت فلز برش خورد دقت شود به این دلیل که این ضخامت تعیین کننده میزان مقاومت سطح بدنه در برابر مواردی مانند ضربه می باشد.
در ادامه فلز های برش خورده را با نوع خاص جوشکاری و با توجه به درجه حرارت لازم به هم جوش می دهند.
در مدت کار، توجه به ضد زنگ یا ضد جلبک بودن مخزن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در پایان نوبت به پولیش و زیباسازی مخزن می رسد.