تاريخ انتشار : 1401/06/02 - 14:30
كد :27
مخزن سوخت دفنی
مخزن سوخت دفنی، قابلیت دفن شدن در زیر خاک و... را دارد. از این مخانز می توان برای نگهداری مواد شیمیایی، مواد سوختی و یا آب استفاده نمود.
مخزن یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که بشر از ابتدا تا به الان در زندگی خود به کار برده است. در گذشته این مخازن از چوب یا مواد ساده تر ساخته می شد ولی با پیشرفت بشر و توانایی داشتن ابزاری در برش مواد سخت تر این موارد جای خود را با آهن، فولاد و پلاستیک و... عوض کرد.
مخزن سوخت
با پیشرفت و بدست آوردن توانایی بشر برای استفاده از مواد و مایعات قابل اشتعال، نیاز به منبع یا مخازنی پدیدار گشت که توانایی حمل و ذخیره و نگهداری این مواد قابل اشتعال را داشته باشند. بنابراین با توانایی استفاده و داشتن ابزاری برای برش فلزات، ساخت مخازن از جنس فلز ، فولاد و... شکل گرفت.
مطالب مرتبط : مخزن سازی | تانکر سازی
فلز در ساخت مخازن سوخت
مخازن سوخت با توجه به اینکه به عنوان محلی برای نگهداری مواد قابل اشتعال استفاده می شوند باید در برابر ضربه اجسام تیز، گرمای شدید یا سرمای زیاد بسیار مقاوم باشد. این مخازن باید در برابر عوامل و حوادثی مانند زلزله و یا آتش سوزی دارای مقاومت بالا بوده و سریع مشتعل نگردند. بنابراین فلزات گزینه خوبی برای ساخت این مخازن می باشند.

ساخت مخزن سوخت
در ساخت یک مخزن سوخت باید این نکات رعایت شود:
درصورت حمل مایعات بهداشتی باید جنس مخزن از فولاد، استیل ضد زنگ و گالوانیزه باشد.
درب مخزن کاملا بسته شود و راهی برای ورود نور خورشید به داخل مخزن وجود نداشته باشد.
روی سطح خارجی مخزن سوخت برای بررسی فشار یا مقدار مواد یا گاز و مایعات یک سطح سنج یا لول سنج وجود دارد.
مخزن سوخت دفنی
مواد و مایعات قابل اشتعال معمولا باید در شرایط ثابت نگهداری شوند، بنابراین در مواردی مانند آتش نشانی ها و مجموعه های اداری، بیمارستانی، مسکونی، زمین های کشاوزی و ... از مخازن سوخت دفنی که دارای پایه های ثابت و مجهز به یک سطح سنج یا لول کنترل که توانایی نشان دادن مقدار باقی مانده مایعات درون مخزن کاملا بسته شده را دارد، ساخته شده است.
شرایط ساخت و نگهداری مخزن سوخت دفنی
مخزن سوخت دفنی را باید از یک شرکت رسمی و قابل اطمینان خریداری کرد.
مخزن سوخت دفنی باید در روی یک سطح صاف قرار بگیرد.
مخرن سوخت باید در محلی به دور از گرما، سرما و رطوبت و در دمای مناسب قرارداده بشود.
بین محل قرارگرفتن مخزن سوخت و مکان و موقعیت های اطراف فاصله ایمنی رعایت شود.
به شدت از مخزن سوخت دفنی در برابر ضربه های احتمالی محافظت شود.
در نزدیکی مخزن سوخت دفنی باید وسایل و تجهیزات آتش نشانی موجود باشد.
به اینکه سطح سنج یا لول کنترل بر روی سطح خود داشته باشد دقت شود.
پایه های مخزن سوخت دفنی باید بسیار محکم باشند.
اگر در اطراف مخزن سوخت دفنی، ماسه، شن و .. وجود داشته باشد حتما روی آن کوبیده شده و سطح آن را می بایست با مواد محکمی مانند بتن پوشاند.
اگر در کنار مخزن سوخت دفنی، جریان رودخانه و آب وجود داشته باشد، در هنگام طغیان رودخانه امکان شناور شدن مخزن سوخت دفنی را تهدید می کند، بنابراین می بایست با موادی مانند بتن آن را محکم نموده و از این اتفاق جلوگیری کرد.