تاريخ انتشار : 1401/02/19 - 13:35
كد :23
مخزن کویلدار چیست
مخزن کویلدار یک مبدل حرارتی است که برای گرم کردن و نگهداری آب استفاده می شود. کاربرد مخزن کویلدار در منازل مسکونی، ادارات و ساختمان های تجاری، کارخانجات و کارگاه های تولیدی، کمپ های کارگری، هتل و مدارس و استخرهای شنا می باشد.
مخزن کویلدار چیست
مخزن کویلدار یک مبدل حرارتی است که برای گرم کردن و نگهداری آب استفاده می شود. در مخزن کویلدار چندین لوله مسی وجود دارد که آب و بخار خروجی بویلر، به کمک پمپ سیلکولاتور در لوله های مسی جریان پیدا می کند. آب درون منبع در تماس با لوله های مسی به صورت غیر مستقیم گرم می شوند. کاربرد مخزن کویلدار در منازل مسکونی، ادارات و ساختمان های تجاری، کارخانجات و کارگاه های تولیدی، کمپ های کارگری، هتل و مدارس و استخرهای شنا می باشد.
مطالب مرتبط : مخزن سازی | مخزن کویل دار
انواع مخزن کویلدار
- مخزن کویلدار افقی (خوابیده)
- مخزن کویلدارعمودی (ایستاده)
- مخزن کویلدار تک کویل و یا دو کویلی
- مخزن کویلدار از نظر جنس منبع
- مخزن کویلدار از نظر جنس و فرم کویل
- مخزن کویلدار از نظر نوع سیال گرم کننده
اجزای مخزن کویلدار
- بدنه : اجزای مخزن کویلدار شامل بدنه، که از ورق گالوانیزه با ضخامت های معین ساخته شده است. ضخامت ورق ها بر اساس فشار سیستم، ظرفیت و دمای آب منبع انتخاب می شود.
- کویل : کویل که برای انتقال حرارت در سیستم از کویل های مسی به دلیل ضریب انتقال بالا استفاده می شود.
- دریچه بازدید : دریچه ای در بدنه منبع و هم تراز با قسمت کویل دار منبع وجود دارد که از این دریچه برای بازبینی داخل منبع، بازدید از کویل و انجام تعمیرات استفاده می شود.
- لوله های ارتباطی : لوله های ارتباطی شامل لوله ای سرد و گرم بهداشتی و لوله های گرمایش کویل است.
- بوشن ها : بوشن قطعه ای پیچ دار است که در دو حالت پلاستیکی و فلزی ساخته می شود و وظیفه آن اتصال دو لوله ارتباطی به یکدیگر است. سنسورهایی که به وسیله بوشن به منابع کویل دار متصل می شوند، سنسور دما، شیر تخلیه، گیج فشار و شیر اطمینان می باشند.
اصول نصب مخزن کویلدار
ظرفیت منبع کویلدار نسبت به فضای موجود در موتورخانه و میزان آب گرم مورد نیاز در شبانه روز باید ارزیابی گردد. در لوله های ورودی حتمآ شیر یک طرفه نصب شود. یک لوله آب گرم برگشتی باید در سیستم در نظر گرفته شود. لوله آب گرم در راس بالای منبع و لوله آب سرد در قسمت پایین منبع باید نصب شود. منابع یا مخزن کویلدار باید در ارتفاع 30سانتی متری از سقف موتورخانه نصب گردند و همچنین طول فنداسیون زیرین باید 10سانتیمتر لحاظ گردد تا موجب پوسیدگی و خرابی جداره نگردد. مخزن کویلدار حتمآ باید در فضایی باز یا رطوبتی حتمآ عایق کاری شود و پمپ برگشت دائم روشن باشد.
مزایای مخزن کویلدار
- راندمان بالا
- بالا بودن سرعت تولید آب گرم
- طول عمر بالا
- قابلیت رسوب زدایی آسان
- سهولت نصب و تعویض
- به دلیل عدم وجود منافذ، سطح رسوب گیری کمتر
- شست و شوی آسان منبع
- ساخت مخزن کویلدار در ظرفیت های بالا و لیتراژ مختلف
تعمیر و رسوب زدایی مخزن کویلدار
- رسوب زدایی فیزیکی منبع کویلدار: در رسوب زدایی فیزیکی به وسیله فرچه های سیمی و کاردک به راحتی می توان رسوب زدایی کرد.
- رسوب زدایی شیمیایی مخزن کویلدار یا اسید شویی: در مدل رسوب زدایی شیمیایی با استفاده از دستگاه مخصوص قسمت های داخل لوله ها، کویل ها و مبدل ها اسید شویی می شوند. در این روش به جهت اینکه نخمی توان قطعات سنگین را از هم جدا کرد، به وسیله یک قلموی آغشته به اسید و فرچه سیمی رسوبات را از آن پاک می کنیم.